Vælg en dato

 

 

19. aug.    20. aug.    21. aug.    22. aug.    23. aug.    24. aug.    25. aug.    26. aug.    27. aug.    28. aug.    29. aug.    30. aug.    31. aug.

 

1. sept.    2. sept.    3.sept.    4. sept.    5. sept.    6. sept.    7. sept.    8. sept.    9. sept.    10. sept.    11. sept.

 

 

19. august

 

Ved middagstid kom Marias mor med madpakker til togturen. Havde de gode flúte og cookies med fra Silkeborg, - mums.

Turen til København forløb roligt og i en dejlig kølig togvogn fra DSB. Vi blev underholdt af en Sjællandsk familie hele vejen til Ørestaden.

Da vi ankom til Kastrup lufthavn fik vi førsteindtryk af lufthavnen, og prøvede at danne os et overblik til i morgen tidlig. Kastrup er godt nok stor i forhold til Billund lufthavn, men den var ikke skræmmende, - det skulle vi jo nok klare i morgen.

Ved godt mod trillede vi ud af lufthavnen, trækkende med hver vores trolley, men hov GPS´en sagde at der var 3 km til vores hotel.

Nå ja vi havde jo godt nok ikke tjekket så grundigt hjemmefra, men havde begge skudt afstanden til ca. 600 meter. Der skulle ikke mange overvejelser til før vi i stedet sad i en taxi og var på vej ud mod hotellet. 25 graders varme var alligevel for varmt til at trække med bagage gennem Københavns gader, og vi var så heldige at få en meget servicemindet taxi chauffør, så det var det hele værd.

Vel fremme ved Zleep Inn, fik vi hurtigt checket ind på vores værelse, eller rettere rum hvor der kun lige var plads til en seng, og med et badeværelse man skulle bakke ind i. Men det var et ok sted at skulle overnatte en enkelt nat, og selve værelset var dejligt køligt, da det lå på hotellets skyggeside.

Om aftenen ville vi ind til København for at prøve ”Wheel for Copenhagen”, der midlertidigt er stillet op på Aksel Torv.

Vi havde planlagt at gå ind til Ørestaden og prøve Metroen, men da vi kom ud af hotellet, opdagede vi at der gik en bus lige udenfor, så den tog vi i stedet.

Vi gik en skøn aftentur på strøget, spiste italiensk is, og sluttede af med en romantisk og rigtig fantastisk tur i pariser hjulet.

Kl. 22.30 lå vi i vores seng på hotelværelset og var rigtig spændte på rejsen i morgen.

 

20. august

 

Kl. 4.30 ringede vækkeuret, jubii nu skulle vi af sted. Maria fik et hurtigt bad, Jesper forsøgte, men hverken bruser eller vandhane ville længere give koldt vand, så det blev til et hurtigt dampbad til Jesper i stedet.

Kl. 5 holdt taxien foran døren og vi kørte meget spændte mod lufthavnen. Da vi kom derud skulle vi vente en lille time inden vores skranke blev åbnet, så vi fik lige lidt morgenmad.

Da skranken endelig åbnede opdagede vi til vores store overraskelse, at man kun kunne tjekke ind elektronisk, og den elektroniske maskine ville kun give os pladser så vi sad 10 rækker væk fra hinanden over Atlanten.

Vi spurgte en dame der stod og skulle forestille at hjælpe folk, men hun afviste os blank, og sagde at hun intet kunne gøre. Vi ville sidde sammen hvis vi skulle flyve så langt, så Jesper besluttede, at det måtte kunne ændres i London, og dette gjorde Maria noget mere rolig, - godt man har en mand der er rigtig god til engelsk.

I flyet mod London, måtte vi sidde og vente en halv time inden vi var klar til at lette, da der var problemer med tåge og turbulens omkring London. Kaptajnen beroligede os dog med at han sagtens kunne hente den halve time på flyveturen, da den kun skulle tage ca. 1½ time denne dag.

Vi fløj i 38000 fods højde (11582 meter), da det var koldest var der – 56 grader celcius udenfor. Det meste af vejen fløj vi med en hastighed på ca. 780 km/h.

Da vi ankom til Heathrow airport gik hele ventetiden med at prøve at komme hurtigst muligt frem til gaten på de sjove rullebånd, samt diskuterer med gatemasteren om at få vores pladser ændret.

Det lykkede 10 min før vi skulle boarde, jubiii…

Vi satte os til rette på vores pladser og var klar til den 8769 km lange tur.

Meget af turen fløj vi i 34000 fods højde, men da vi kom ind over USA kom vi op på de 38000 fod. Vores top hastighed på turen var 1096 km/h.

Marias tv skærm duede ikke, men heldigvis kunne vi spille backgammon to personer på Jespers. Under hele turen blev vi serviceret med mad, vi fik to hovedmåltider og to snack måltider. Da lyset blev slukket og det var tid til en hvileperiode var der et par ved vinduet der ikke rullede gardinerne ned med det resultat at selvom lyset var slukket var der stadig lyst i kabinen, så det blev ikke rigtig til så meget søvn på turen. Vi har to gange i noget turbulens men alt i alt gik turen rigtig godt.

Da vi var kommet af flyet skulle vi igennem immigrationsmyndighederne, hvor vi måtte vente 1 time i kø, da der var landet flere fly på samme tid. Da vi var kommet igennem, havde fået taget fingreaftryk og fået et par godkendende stempler var vi klar til at hente bagage. Det gik til gengæld meget stærkt idet de fleste andre havde hentet.

Tolden strøg vi lige igennem, blev spurgt om vi var fra Danmark og derefter fik vi lov til at gå lige igennem.

Vi fandt hurtigt en shuttlebus til National, men på kontoret fik vi igen lov at vente en time inden ”Donna” vores ekspedient havde fået styr på alle papirer, lavet printeren, brokket sig over at hun snart havde fri, og forklaret os en masse om ekstra services, som vi ikke kunne bruge til noget.

Vi havde tre biler at vælge imellem, en gammel brugt Kia og to Hyundai Sonataer, vi valgte den Sonata der havde California plader på. Og afsted til hotellet det gik. Vi fandt vejen med lidt hjælp fra politiet, der ikke brød sig om at vi var kørt ind på en busterminal.

Vi ankom til hotellet og blev mødt af en meget sød kvindelig receptionist. Vi fik udleveret div. Kuponer og en velkomstpakke med lokale smagsprøver mv. Jo vi var kommet til USA J

Vi fik hvilet lidt på værelset, var ude og handle lidt vand og mad, og derefter gik vi i seng igen.

 

21. august

 

Vi stod op ved 7 tiden lokal tid, spiste morgenmad på værelset, og fik os gjort klar. Ved 9 tiden kørte vi ud til en 99 cent store for at handle lidt ind, - de har godt nok mange spændende og billige ting i sådan en butik.

Bagefter kørte vi til Manhattan beach, og fik kikket lidt på den lokale strand. Vi gik en tur ud på molen, og Jesper sagde som om det var den naturligste ting i verden, der flyver en pelikan… En pelikan… ja Maria er jo kun vant til måger, så var meget imponeret over, at der sådan lige kunne flyve en pelikan ind foran hende.

Vi fik spist en let frokost på molen, og fik set akvariet, der lå i samme bygning som caféen. Der stod rigtigt mange og fiskede på molen, og vi hørte nogle der fik fanget nogle sardiner, imens vi talte om hvad man mon egentligt fangede her.

Herefter gik vi ned og soppede lidt i vandkanten, der var trukket lidt skyer ind, så vi ville ikke lige helt i vandet i dag.

Men en fantastisk strand, sandet var rigtig fint, og der var ikke overdænget med mennesker.

Vi gik bagefter op for at kikke lidt på de lokale butikker, og da vi ikke synes der var mere at kikke på ved stranden, kørte vi til Walmart for at se om vi kunne finde nogle af de ting vi skulle købe.

Det sjove ved Walmart er, at man kan finde rigtig mange gode ting, men når det kommer til mad, er det kun muligt at købe mad som absolut ikke er god for en sund kost. Vi har nu ledt forgæves i to efter bare noget der mindede om frugt.

Vi opdagede også at man i Walmart skal holde godt fast i sin vogn. Vi havde lige stillet vores fra os to min, og da vi vendte tilbage var vores varer stillet op på en palle og vognen var ”stjålet” af et ældre ægtepar.

Da vi kom tilbage til hotellet var vi så trætte at resten af dagen gik med at slappe af og småsove.

 

22. august

 

Legoland land….

I dag besluttede vi at tage ned og bruge vores fribillet i Legoland Californien,

Vi havde hjemmefra fået at vide at vi bare skulle gå direkte til indgangen, men da vi forsøgte at komme igennem med vores kort, blinkede maskinen rød. Der var heldigvis en sød forstående ansat der lukkede os ind af barnevognsindgangen.

Der var ikke ret mange mennesker da vi ankom til Legoland, så det var bare dejligt. Vi startede med at prøve den nye forlystelse hvor man kørte i en vogn og skulle skyde ”fjender” fra Ægypten med en laser pistol, det var sjovt. Derefter gik vi rundt i parken fik prøvet et par forlystelser, i dette Legoland var de fleste forlystelser dog for mindre børn, bl.a. gik vi på grund i deres udgave en kanoerne. Vi var inde og besøge ”First aid” afdelingen og fik lov til at tage et par billeder. De synes det var meget sjovt at få besøg fra DK Legoland, men de havde også en meget stille dag. Vi afsluttede med en tur i miniland efterfulgt at en guidet sejltur i minilandet med en meget humoristisk guide Kaptajn Ryan.

På vej hjem gjorde vi holdt ved Hennessey’s Tavern, en irsk pub/restaurant hvor vi fik en rigtig god gang rigtig aftensmad.  

 

23. august

 

I dag stod vi op kl. 5 og gjorde os klar til at køre mod Las Vegas.

Vi prøvede hotellets såkaldte morgenmad, hvilket bestod i kaffe, juice og noget wienerbrøds-agtigt noget.

Da vi havde spist, pakket og fået handlet lidt, gik det mod Las Vegas. Der var ca. 400 km at køre. Det var en utrolig smuk tur, da vi de meste af vejen kørte i bagende sol, og kunne kikke til bjerge til alle siden.

Vi gjorde vores første stop i Mojave ørkenen, er rigtig smukt sted, og dejligt varmt. Det var første gang på vores USA tur at vi kom over de 30 grader.

Derefter kørte vi videre over et bjerg område, hvor vi ud over en smuk natur også fik set på alle de sjove vejskilte amerikanerne har stillet op.

Vi undrede os lidt over at der var sorte område på bjerg siderne indtil vi opdagede at det, når man er i 4000 fods højde, blot er skygger fra skyerne.

Næste stop gjorde vi i Baker, hvor vi spiste frokost, og fandt vores første cacher på turen. Her så vi også verdens højeste termometer.

Herfra var der kun ca. 1½ times kørsel før vi ramte Las Vegas.

Vi fandt nemt vores hotel og fik tjekket ind. Vi gik rundt på hotellet og fik set lidt på deres spille maskiner og alle de sjove personligheder der er i et sådan kasino. Vi spiste på Subway som lå midt i kasinoet!!!!

Om aftenen tog vi hotellets lokale shuttlebus ind til The Strip, Las Vegas’ berømte gade med alle de kendte casinoer, og var inde og se et par hoteller. Der var vildt proppet med mennesker, og med 30 graders varme, var det begrænset hvor hurtigt det gik med at komme fremad… Men første håndsindtrykket af gaden var vildt godt, men den er noget længere end vi sådan lige havde regnet med, så vi må tage noget af gaden en anden dag. Vi tillod os at tage en taxi hjem, fra et af hotellerne. Her var der en mand der kaldte på taxien, holdte døren og fortalte chaufføren hvor vi skulle hen – luksus, luksus.

 

24. august

 

Startede dagen med at stå i kø en halv time for at komme til vores forudbetalte morgenmadsbuffet J

Efter en tur i 99c butikken efter lidt fornødenheder gik turen mod Hoover Dam. Hoover Dam blev bygget for at kontrollere Colorado River så man undgår perioder med tørke og perioder med oversvømmelser. Som en ekstra bonus får man så genereret strøm til det meste af det sydvestlige USA i samme arbejdsgang. Vi ankom og kørte ind i P-huset lige ved siden af dæmningen. P-huset ligger der hvor det ene af to betonværker der forsynede byggeriet med beton i sin tid lå. Med bilen parkeret gik turen til fods ud over dæmningen med fantastiske billeder og udsigter til følge (se fotoalbummet). Besøgscentret er bygget sammen med dæmningen og viser hvordan hele forløbet fra tanke til færdig dæmning er foregået. Ligeledes er der en kort udstilling om den nye bro man er ved at bygge lige nedenfor dæmningen. Hovedvej 93 som i dag fører dig over toppen af dæmningen kommer sent næste efterår til at føre dig over den nye bro i stedet for. Med nysgerrigheden stillet kørte vi mod Grand Canyon men da GPS’en meddelte at det ville blive en 4 timers køretur (og dermed 5 timer retur) vendte vi om og besluttede i stedet at køre en tur i bil op og ned af ”The Strip”. Om aftenen kørte vi en tur uden for Las Vegas for at tilberede vores egen aftensmad. Den rasteplads Jesper havde udset sig viste sig dog ikke at eksistere længere så vi vendte om og holdt ind ved siden af en tankstation på vej tilbage og fik tilberedt og spist vores aftensmad. Turen tilbage bød dog også på nogle fantastiske syn ind over hele Las Vegas om natten.

 

25. august

 

Dagen i dag var flytte hotel dag. Vi skulle flytte på Luxor Hotel, der er et hotel som ligger på selve The Strip. Mens vi ventede på at kunne tjekke ind, var vi ude og shoppe. Først tog vi til et Superstore Wal-mart, - det viste sig at et superstore Wal-mart er noget helt andet end et alm. Wal-mart. Meget større udvalg og kæmpe alting. Dog koster en dansk danablue, den lille pakke (100 gr.) næsten 30 kr.!!!

Bagefter tog vi ned i den gamle del af Las Vegas, hvor de har en overdækket arkade med butikker og Casinoer.

De havde et ”summer of 69” tema der, hvilket gjorde gåturen meget hyggelig.

Vi fik set på en masse souvenirs, og vi så også en O2 bar hvor man kunne købe ilt!!!

Kl. 15 fik vi tjekket ind i ”pyramiden” som den populært kaldes. Vi var efterhånden blevet frokost sulten, og alá american las vegas style tager man bare elevatoren ned til 2. Sal af hotellet og går på Mc Donalds.

Herefter klædte vi hurtigt om og hoppede en tur i hotellets pool, skønt når lufttemperaturen har nået de 37 grader. Vi sluttede af med en tur i spabadet, som dog havde en vandtemperatur noget over hvad vi er vant til fra Danmark, Vi kunne sidde der og så solen gå ned, - rigtig romantisk.

Efter at have hvilet lidt efter badeturen, gik vi ud for at se nogle flere hoteller på the strip.

Vi startede med at prøve en monorail, der forbandt vores hotel med dets nabohoteller. Derefter gik vi ind og så New York New York, hvor der rigtig var party stemning.

Herefter gik turen til et 4 etagers stort merchandise hus for M & Ms som Maria finder meget kult. Dog nøjes vi med at kikke, men vildt det var med alle de ting man kunne få.

Vi sluttede aftenen af med at tage ind og se Excalibur, og fra dette hotel kunne vi gå vha. rullebånd, hjem til vores eget hotel.

Vi sluttede af med at spille for 10 dollar hver, for man kan jo ikke have været i Las Vegas uden at spille.

 

26. august

 

I dag skulle vi starte 2. Del af vores tur, - rejsen mod Iowa.

Efter at have tjekket ud af hotellet, cachede vi lidt, fik taget vores foto ved Las Vegas skiltet og kørt en sidste tur gennem The Strip.

Vi fik provianteret og kørte mod Grand Canyon, en smut tur på små 5 timer. Vi kørte igen over Hoover dam og ankom til Grand Canyon sidst på eftermiddagen.

Her besøgte vi tre forskellige udsigtspunkter. Det første var ved visitor centeret, hvor vi også var inde og se lidt kollager mv. om Grand Canyon.

Det næste var Grand view som ifølge brochurerne er et "must see” for førstegangs besøgende.
Det sidste punkt var Dessert view, hvor vi kunne se Colorado River løbe igennem Grand Canyon.

Selve Grand Canyon er mægtigere og mere fantastisk end man både kan forestille sig og beskrive. Man bliver bare betaget af naturen når man står og kikker ud over kløften.  Det er fantastisk at tænke på at vand har kunne danne sådan et natur fænomen. Mens tusmørket faldt på kørte vi ud til et nærtliggende udsigtspunkt og tilberedte vores aftensmad.

Da vi havde spist kørte vi mod Four Corners monument, velvidende at vi ikke kunne nå helt derud. Vi ville finde et motel på vejen at overnatte. Da klokken nærmede sig 22 gjorde vi holdt i Kenyenta, for at finde overnatning.

Vi gik ind på det første motel og forespurgte på ledige værelser, - det havde de. Receptionisten tog en lille hvid lap papir frem, hvorpå der stod$ 130,00 og $ 154, 75. Hun pegede på den dyre pris og sagde ”that´s your pris for tonight Sir”. Jesper kikkede meget mærkeligt på hende og spurgte om det virkelig var rigtigt, og det tog os ikke mange minutter før vi var ude af det motel.

De to andre moteller i byen blev også spurgt men de havde udsolgt. Vi besluttede at køre op til Utah ca. 30 km væk, da GPSen havde et motel forslag der. Det blev en meget mørk køretur, hvor vi ikke havde nogen ide om hvor og hvad vi kørte i. Da vi drejede fra ind til motellet, kørte vi over en kreaturpassage, og lige ved siden af vores bil stod pludselig en flok køer.

Vi nåede endelig frem og Jesper gik ind og spurgte på et værelse. Han kom dog hurtigt ud i bilen igen og sagde ”$180,00 + tax”. Vi kørte tilbage til Kenyenta og tog en nat i bilen ved den døgnåbne Mc Donald.    

 

27. august

 

Vågnede kl. 5. 45, efter en rolig nat, og gik hurtigt ind på Mc Donalds for at låne et wc og købe lidt morgenmad.

Herefter kørte vi ud og så ”Four Corners monument”, og prøvede at stå i fire stater på en gang. Vi kikkede også på de boder indianerne havde stillet op ved siden af monumentet, men smykkerne mindede mest om en masse produktion. Vi mødte fire amerikanske bikere derude, som fortalte os at deres GPS sagde, at de fire stater mødtes lidt uden for selve monumentet, - tankevækkende.

Da vi havde set nok, gik turen videre mod Denver. Vi gjorde holdt et par gange for proviant og tissepauser. Da vi nåede Rocky Mountain var vi ude på et udkigspunkt og se ud over en dal, helt vildt imponerende udsyn. Generelt bliver man helt betaget af den fantastiske natur der er mens vi kører.

På udkigspunktet så vi også et par grå jordegern. Da vi nåede Denver ville vi forsøge at finde noget internet så vi kunne booke et hotelværelse.

Desværre kom vi i den forkerte vognbane og da vi bakkede for at komme over i den rigtige, kørte der en Dogde Charger op bag ved os, - en af dem med blå og røde lygter på taget. Vi mødte en meget rar Trooper Fleming og fik os en lang snak, mens han kontrollerede bilens papirer, som tilsyneladende ikke var i orden, - vi manglede nemlig registreringsattesten. Det havde vi jo ikke lige tjekket inden vi kørte fra National. Da Trooperen var kørte viste det sig at fra den p-plads hvor vi holdte kunne vi nå Burger Kings internet. Vi fik hurtigt fundet og booket et hotel fra bilen og så var det kun at tilbagelægge de sidste 250 km frem til overnatningsstedet. Vi fik hurtigt tjekket ind og fundet dynerne.

 

28. august

 

Efter en hurtig morgenmad og et skønt bad gik det igen fremad ude på landevejene mod Des Moines. Vi havde højt solskin og mere tålbare temperaturer på 20-25 grader, da vi kørte gennem de sidste 100 km af Colorado. Temperaturen nåede dog de 30 grader i løbet af turen gennem Nebraska. Nebraska er mere eller mindre fra 500 km flad kedelig motorvej. Undervejs i Nebraska gjorde vi holdt for at købe en gave til Jill og Curtis. Vi var i en tømmerhandel, - de havde bare intet brugbart og stedet mindede mest af alt om et sted, hvor man aktiverer folk der ikke kan få job andre steder.

Vi prøvede herefter en møbelforretning, de var rigtig flinke og fik hurtigt guidet os over i en anden forretning, - Hobby Lobby, et fantastisk sted.

Da Maria var færdig med at savle over alle de juleting man kunne få, fandt vi hurtigt en god gave, og videre det gik.

Vi ankom kl. 20.30 lokal tid, og blev budt velkommen. Efter at vi havde hilst og talt lidt sammen, fik de gaven som de blev meget glade for.

Vi hyggede og snakkede sammen indtil vi var ved at falde om på sofaen, og så hoppede vi alle sammen i seng.   

29. august

 

Da vi vågnede, fik vi lidt morgen mad. Jesper fik rigtig amerikansk morgenmad, - cornflakes i tre forskellige farver, rød, grøn og blå yummi.

Vi fik hyggesnakket lidt med Jill og Curtis mens de gjorde klar til at grille. Til frokost kom mange af deres venner forbi for at grille. Desværre var der ingen af dem Jesper kendte fra Camp tiden. Vi fik grillet pølser og steaks, med kartoffelstykker og frugtsalat !!! til som tilbehør. Der var ikke noget hverken Maria eller Jesper havde prøvet før. Jill havde lavet en super god græskar cheesecake til dessert.

Efter spisningen var der leg med alle de børn der var kommet. De sidste gæster gik sidst på eftermiddagen, og vi spillede efterfølgende ”Rockband” som er et xbox spil, hvor man skal styre sit instrument efter en vejledning på skærmen.

Da ungerne var lagt i seng, hygge vi os med et slag Risk indtil det blev tid til at se dyner.

 

30. august

 

I dag havde Jill lovet os at tage os med ud og shoppe, fordi Maria gerne ville have en scrapbook.

Inden vi kørte fik vi amerikanske pandekager til morgenmad. Vi kunne selv vælge om vi ville have sirup eller peanutbutter og sirup på vores. Maria har stadigvæk ikke vænnet sig til at skal spise så meget kage til morgenmad. J

 

Vi fik afsat ungerne til bedsteforældrene, og så tog vi til West Des Moins for at shoppe. Vi var først i en nyåbnet Outdoor shop for at se på udstoppede dyr. Derefter var vi i en butik, der kun handlede med scrapbook ting, - og ting til at lave kort med. En farlig butik at slippe to hunkøn løs i.

$100 senere gik vi i butikscenteret for at spise frokost. Herefter så vi lidt på butikkerne og kørte hjem for at hente børnene igen.

Om aftenen kørte vi til Ames, hvor Jill tidligere har boet. Her fik vi aftensmad på en restaurant kaldet Hickory Park, som Jill og Jesper tidligere havde spist sammen på.

Mætte og trætte kørte vi hjem igen, ungerne fik lov til at se videofilm i bilen, - man er vel amerikaner.

 

31. august

 

Det var blevet tid til at tage af sted. Efter et hurtigt bad, fik vi pakket det sidste og fik sagt farvel til hele familien. Vores første stop denne dag var på Jespers gamle Des Moins YMCA-camp. Jesper vist Maria rundt i skønt solskinsvejr. Vi fik set hele området, da der ikke var ret mange børn på stedet. Jesper fik hilst på en af sine gamle ”kolleger” fra campen. Inden vi igen kørte af sted, fik vi lige fundet den cache der var gemt ved indgangen til campen.   

Vi havde på dagens tur planlagt at få handlet lidt ind, så næste stop var en kort indkøbstur i en outdoor shop, hvor Maria bl.a. fik et lyserødt Gerber multitool.  Herefter kørte vi ind i Nebraska. Halvvejs stoppede vi for at handle i Sears, - der ikke havde noget der var værd at købe, og derefter i Hobby Lobby, hvor vi denne gang havde tid til at gå rundt og se på alle tingene. Da øjnene var mætte og de ting der absolut ikke kunne undværes var blevet købt gik turen videre til Ogallala, Nebraska hvor vi skulle overnatte.

 

1. september

 

Da vi havde spist morgenmad var vi klar til endnu en dag på vejene, og kørte fra hotellet ca. 8.45. Vores 1. stop var, næsten som vanligt, i Wal-Mart hvor der lige skulle handles det mest nødvendige til turen. Vi var også nød til at købe en trolley til de ekstra ting vi har købt samt div. Souviners vi må have med hjem. Undevejs måtte vi stoppe og ringe til det motel vi skulle sove på den kommende nat for ikke at miste dette. Vi måtte låne en telefon på en tankstation da vi ikke har forbindelse til vores telefoner pt.

Vi stoppede for at spise på Pizzahut. Jesper var lidt træt og fik blandet tommer og miles sammen og endte med en pizza på 36 cm i diameter, - men så var der jo også til aftensmaden J

950 km og 11 timer senere nåede vi frem til den olympiske by Salt Lake City, hvor vi skulle overnatte.

 

2. september

 

Vi kørte tidligt fra hotellet og tog ud og tog nogle billeder af Salt Lake, - det er vildt overraskende hvor meget salt der er. Da vi kørte videre så vi også en fabrik hvor de udvinder saltet fra søen.

Vi havde til frokost medbragt pizza fra i går, og vi stoppede ind på en rasteplads for at spise dette. Der var heldigvis overdækkede spisepladser, da temperaturen igen havde ramt de godt 30 grader.

Da vi ankom til Reno, fandt vi hurtigt hotellet. Man kan tydeligt se at Reno ikke når Las Vegas til sokkeholderne, - virker generelt gammelt og slidt.

Ved tjek ind kunne de ikke finde os, men fortalte at de generelt havde problemer med at finde folk der havde booket gennem hotels.com. Det lykkedes til sidst, og vi blev hurtigt enige om at vi ville en tur i poolen inden dagen sluttede. I poolen mødte vi et amerikansk ægtepar, der lige skulle snakke om en hel masse, - amerikanerne snakker generelt meget J.

Bl.a. ville de gerne hører noget om vores vældfærdssystem, da man herovre overvejer at indfører noget lignende. Da de gik igen, fik vi svømmet lidt og afsluttede dagen med et skønt boblebad.

 

3. september

 

Vi tjekkede tidligt ud af hotellet og tog til Walmart for at handle inden den lange køretur. Da vi havde handlet gik det mod San Francisco.

Jesper fik købt 1 stk kæmpe flúte til morgenmad. Det var så stort, at der også var nok til frokost.

Vi fandt også nogle færdigpakkede salater, som vi tog med som frokost på turen, - burgermad bliver bare belastende i længden.

Da vi kom til San Francisco kørte vi en omvej for at kunne prøve at køre over Golden Gate Bridge. Det var en 2 min. rigtig stor oplevelse til $ 6,00.

Da vi havde passeret denne, fandt vi en strand, hvor vi kunne sidde og spise vores medbragte frokost, mens vi så ud over havet, på pelikaner osv..

Derefter kørte vi af motorvejen og tog Highway 1, som er kystvejen i Californien. Det blev en lang, men utrolig smuk tur. Det tog hele dagen, så vi fik også solnedgangen med. Ved 20 tiden ankom vil til vores hotel i Morro Bay, vi fik hurtigt tjekket ind og fundet vores senge den aften.

 

4. september

 

Da vi denne dag ikke skulle køre så langt, fik vi lov til at sove til vi vågnede, det var bare skønt. Vi fik spist morgenmad på hotellet, og begav os ud på dagens tur. Da vi havde kørt en times tid, opdagede vi at vi ville passere lige forbi Solvang, - en dansker by i Californien. Den måtte vi lige køre ind forbi og se.

Vi fik kikket på byen, og Dannebrog flagene. Vi fandt en bager der havde rugbrød, og en kiosk der havde brie, - så var frokosten sikret. Dejligt med lidt dansk mad, der ellers er umuligt at få herovre.

Missionen blev nu at finde en strand hvor vi kunne spise, og måske også bade lidt.

Ved de første to statsstande vi prøvede, skulle vi betale for overhovedet at komme i nærheden af stranden. Til sidst lykkedes det dog, og vi fik spist vores rugbrød, - smager ikke helt som derhjemme. J

Derefter brugte vi en time på stranden, hvor vi fik slappet af og badet lidt.

Da vi igen var på landevejene, gik der ikke ret lang tid før vi ramte køen fra myldre trafikken. Dette blev årsagen til at vores tur mod hotellet blev næsten to timer længere end planlagt, øv. Vi ankom til vores sluthotel sidst på eftermiddagen. Om aftenen gik vi over til nabo restauranten, da der stod de havde take away, - vi ville have noget nemt. Vi blev dog noget overrasket, da vi hurtigt blev sat til bords, - det viste sig at der var buffet til knap $ 10. Det var en kæmpe kinesisk buffet, med masser af forskellige ting. De havde endda også fundet plads til spareribs og pizza i deres buffet. Derudover var der salat bar, sushi bar og dessert bar. Da vi havde spist, kunne vi trille hjem i seng.

 

5. september

 

I dag havde vi besluttet at køre til San Diego og besøge Sea World. Vi ville primært ind og se spækhugger og delfin showet.

Sea world er en temapark, hvor der både er dyreshows og rutchebaner. Da vi ankom fik vi udleveret et oversigtskort, hvorpå der også stod tiderne på de forskellige shows man kunne se gratis. Man havde så mulighed for at købe sig til nogle flere ting. Maria ville gerne prøve at træne en delfin, men da vi spurgte lidt mere konkret ind til muligheden for den ”tur” vidste det sig at man kun havde ca. 10 min med delfinerne og så kostede det ekstra $ 48, - det er vi simpelthen for nærrige til.

Vi skiftedes dagen igennem med at stå i laaange køer til at prøve nogle rutchebaner og se shows med de forskellige dyr. Se billederne derfra i albummet.

Deres rutchebaner er generelt sjovere end herhjemme, men man bliver bare alt for våd i dem. Vi var to gang totalt gennemblødte. Heldigvis var dagen bare rigtig varm, så det var helt dejligt at være kølet ned og vi blev heldigvis hurtigt tørre igen. Det var en lang køretur hjemad på næsten to timer, da vi var trætte efter en lang dag.

 

6. september

 

I dag skulle vi besøge Universal Studios i Hollywood. Stedet er en kombination af en temapark og selve studierne, hvor film og serier bliver optaget. Vi startede med at se lidt Shrek i 4D biografen. Derefter tog vi med Studio Tour som er en bustur til selve studierne. Der var masser af speciel effekts på selve turen, der tog ca. 30 min. Det var en stor oplevelse. Vi kørte rundt mellem de forskellige studier, så et aktuelt setup til Desperate Housewifes, og kørte ind i nogle, til lejligheden opsatte setups, med en del speciel effekts med både ild og vand.

Parken var delt op i to niveauer, og vi gik efter turen til det nederste niveau. Her var vi bl.a. inde og se hvordan de lavede speciel effekts, det var sjovt, da de brugte frivillige fra publikum.

Vi var inde og prøve deres nyeste forlystelse, - Mumien. Det var en kombination af en rutchebane og et spøgelseshus, totalt godt fundet på og den var virkelig ventetiden værd.

Om eftermiddagen gik vi op i den øverste del, hvor vi bl.a. så et show med nogle af Hollywoods skuespillere fra dyreriget samt stod i en meget lang kø for at prøve Simpsons rutchebanen. Da vi endelig kom i en vogn og holdt godt fast parat til at dørene åbnede sig og vi skulle køre ud på skinnerne opdagede vi at det var en virtuel rutchebane, meget surrealistisk. Men det var nu også en hæsblæsende oplevelse da vognens bevægelser passede rigtig godt til selve filmen.

Vi var godt trætte, da vi gik en sidste tur gennem citywalk (en gade uden for selve forlystelsesparken), og kikkede på butikker.

På vejen hjem fra parken, tog vi ind forbi et af udkigspunkterne til Hollywood skiltet og fik et par gode billeder.

Da vi kom hjem til hotellet, stod den på tv resten af aftenen, vi har fået en ny favorit kanal Discovery Health. J

 

7. september

 

Dagen er gået med at sove længe og derefter en længere indkøbstur for at finde de ting som folk derhjemme fra har ønsket sig. Ligeledes fik vi købt de sidste dagligvarer til os selv. Da vi kom tilbage til hotellet gik vi til receptionen fordi vi havde haft nogle problemer med støj på gangene og fra pool området. Vi fik at vide at det kunne de ikke gøre noget ved ud over at flytte os. Men da alle værelser vendte ud mod pool området ville vi være lige vidt !!! Det endte med at vi pakkede vores ting og fandt et andet hotel hvor vi allerede efter 2 timer har oplevet væsentlig bedre service og venlighed. Så med et værelse med balkon og køleskab, en større pool (hvor lukketiden bliver overholdt) og en dejlig atmosfære var vi klar til at gå til ro.

 

8. september

 

!!! Disneyland !!!

Efter en rolig nat på vores nye hotel tog vi tirsdag morgen til Disneyland. Parken er i dag delt op i to parker (efter Jespers mening for at lokke flere penge ud af børnefamilier J). Vi købte en Park Hopper billet så vi kunne gå frit mellem begge parker. Pigen i billetlugen fandt ud af at det var Maria’s første tur i Disneyland og hun blev fluks udstyret med et badge der proklamerede dette. Jesper fik et bagde som kundgjorde at han fejrede Maria’s første tur til USA og Disneyland J. Vi startede med Disney Adventure Park da denne var åben da vi ankom ca. 9.30 (den originale park åbnede først kl. 10.00). Efter en 3D flyvetur over Californien og dens seværdigheder gik turen ned af Grizzly River Run’s vilde bølger. Vi var kun os selv i en båd beregnet til 9 personer så det var en ren fornøjelse. Pariserhjulet har en ret speciel feature – der er to forskellige typer vogne – den ene type hænger på den yderste ring som vi kender dem fra et normalt pariserhjul. Den anden type, som vi tog med, kører på skinner indbygget i selve hjulet og svinger fra yderkant til center af pariserhjulet. En ret unik oplevelse. Da vi nu alligevel var i nærheden J tog vi en tur i California Screamin' – en rutchebane hvor du i stedet for at blive trukket op over den første bakketop bliver skudt af sted ved hjælp af magneter og accelererer fra 0 til 95 km/t på 4 sekunder. Banen er 1850 m. lang og dermed den 6. længste i verden. Efter en hårrejsende tur, bogstaveligt talt, gik turen ned til The Twilight Zone Tower of Terror som har til huse i The Hollywood Tower Hotel som er et spøgelseshus hvor du sidder i en elevator som farer op og ned i stedet for rundt på en bane.

Så var det tid til at afprøve anden del af billetten og gå igennem billetkontrollen ind til den originale og første Disney Park. Efter vi havde spist på Plaza Inn – en restaurant der var en del af den oprindelige park da den åbnede i 1955 ventede der os en Disney oplevelse med alle de kendte figurer og en gennemført park med skiftende Disney og film temaer. Indiana Jones Adventure var en rystende tur i bil gennem en bjerghule med rullende sten og spidse pæle. Da vi var kommet os over Mr. Jones’ eventyr tog vi turen op forbi Peter Plys og hans venner før vi kom forbi Pinocchio’s Daring Journey og simpelthen måtte prøve denne forlystelse som tog os ind i Pinocchio’s verden på godt og ondt. Finding Nemo Submarine Voyage var vores sidste forlystelse inden turen gik hjem mod hotellet. Den følgende time på hotellet gik med at få et nyt fjernsyn (det gamle ville ikke som vi ville)(hvor er det rart bare at kunne ringe ned og ”brokke” sig J) og tilberede tomatsuppe på balkonen.

 

9. september

 

Bilen blev startet og turen gik mod Palm Springs som vi havde hørt skulle være helt fantastisk. Turen derud gik gennem en fantastisk natur men selve Palm Springs var lidt af en skuffelse. Da vi kom tilbage til Los Angeles kørte vi til Del Amo Fashion Center som er et kæmpe indkøbscenter med rigtig mange butikker. Her blev de sidste gaver og bestillinger købt og Jesper fandt en boghandel så han kunne få nogle engelsksprogede bøger med hjem. Som en bonus fandt vi en førstehjælpslommebog som også røg med i indkøbskurven. Vel hjemme på hotellet tømte vi bilen for at kunne pakke til turen hjem torsdag.

 

10. september

 

11. september